- 2tk kana selg ( jääk tervest kanas, vt. kuidas viilutame kana ). Maitsesta Must pipar jahvatatud ja meresoolaga.
- 800g pestud koorega kartul, maitsesta Roslauk maitseseguga.
- 2porgandit.
- Paar sibulat.
- Tunde järgi meresoola.
Kui sul on talupliit, kus kütad puudega, on just see toit, mida proovida teha. Kuid võimalik ka tava ahjus teha. Seda toitu on lihtne teha, kui sa oled terve kana usku. Kui Sul kana viilutamisel jääb üle kana selg, mis on kana rasvaseim osa – saad edukalt kasutada maitsva toidu tegemisel. Puista kana selg üle meresoola ja Terav Eestlane Musta pipraga. Võta pestud koorega kartul, lõika pooleks või kaheks. Puista üle Terav Eestlane ,,Roslauk,, maitseseguga ja meresoolaga. Lisa porgand ja sibul. Kõige peale pane kana selja osa, kust hakkab kanarasv küpsetama kartuleid, porgandeid ja sibulat. Ca 40min pliidiahjus, kuid ole valvas – et talupliidil ei oleks liiga suur kuumus, mis kõrvetab.