4,00 €
Kadakamarjad on klassikaline vürts/maitseaine ulukite, metssea, metskitse, tuvide maitsestamiseks. Kadakamari maitseainena sobib ka lamba-, looma- ja sealiha juurde. Juurviljadest sobib hästi kokku peedi, naeri, kapsaga, kala ja marmelaadi tegemiseks, liharoogade maitsestamiseks, magustoitude sisse, kookidele. Mugav ja käepärane pakend.
Kadakamari (Juniperus communis)
Kadakamari on vürts ulukite, metssea, metskitse, tuvide maitsestamiseks. Samuti lamba-, looma- ja sealiha juurde. Juurviljadest sobib hästi kokku peedi, naeri, kapsaga. Kadakas on eeterlike õlisid ja suhkruid. Puul on meeldiv aroom ja kasulik toime suitsusaunas. Valades kadakaokstele keevat vett ning tekkivat auru sisse hingata, aitab see köha, nohu ja kopsuhaiguste vastu. Okastest, okstest ja merikäbidest saab valmistada raviomadustega õli. Okastega on tehtud vanniveest ravivett, mis aitab reuma ja liigesehaiguste korral. Raseduse ajal ja neeruprobleemide korral konsulteeri arstiga. Terav Eestlane Kadakamarjad kasutatakse söögiisu tõstmiseks. Kadakamarju kasutatakse uluki-, linnu-, sea- ja jäneseliha, hapukapsa, pasteedi, marinaadide, täidisete, vorstide, kapsatoitude ja puljongi maitsestamiseks. Saab valmistada teed.
Retseptid
Retsepti kirjeldus